Nya, underbara Bara!

Bara genomgår en förvandling som är unik i sitt slag. När visionen är klar finns här 1 000 nya bostäder i en mängd olika former och utföranden, en ny trivsam stadskärna och ett service- och aktivitetsutbud som tillfredsställer alla åldrar. Utbudet av bostäder blir inte bara smakfullt och trivsamt. Ledorden är mångfald och valfrihet och efterhand som byggnationen fortgår kan du botanisera bland bostadsrätter, villor och inte minst hyresrätter i en mängd varianter, storlekar och planlösningar. Här finns något för alla, oavsett hur många ni är i familjen och vilken boendeform du drömmer om.

Nära till det mesta
Läs mer om Bara och Svedala kommun på Svedala.se

Våra hyresrätter på Torggatan 18-34

I våra fastigheter på Torggatan 26-34 samt 18-20, byggda 2012 resp 2018, finns 91 hyreslägenheter i en mängd olika storlekar och utföranden – från 1 rum och kök på 44 till 4 rum och kök på 99,5 kvadratmeter. Bostäderna är ljusa och bekväma, med antingen balkong eller uteplats. Det stora utbudet ger utrymme för en sund och trivsam mångfald och en valfrihet där du kan hitta din drömbostad, både nu och längre fram i livet. Hyreslägenheterna ligger i Nya Baras absoluta centrum. Bostäderna fördelas längs centru… Visa hela texten >>

I våra fastigheter på Torggatan 26-34 samt 18-20, byggda 2012 resp 2018, finns 91 hyreslägenheter i en mängd olika storlekar och utföranden – från 1 rum och kök på 44 till 4 rum och kök på 99,5 kvadratmeter. Bostäderna är ljusa och bekväma, med antingen balkong eller uteplats. Det stora utbudet ger utrymme för en sund och trivsam mångfald och en valfrihet där du kan hitta din drömbostad, både nu och längre fram i livet.

Hyreslägenheterna ligger i Nya Baras absoluta centrum. Bostäderna fördelas längs centrums sträckning i omsorgsfullt planerade punkt- och lamellhus på mellan 4–5 våningar. Byggnaderna närmast torget inrymmer även butikslokaler i markplan och via öppningar mellan husen når du de rofyllda innergårdarna och de inre fastigheterna. Stadsplanen är öppen och fri, utan bakgator och prång, så att du och dina barn kan röra er fritt och tryggt. Bostäderna är energismarta och uppförda i samklang med miljön. Samtliga hyreslägenheter är välutrustade, bland annat har de egen tvättmöjlighet och är förberedda för diskmaskin samt utrustade med det allra modernaste inom trådlöst bredband, TV och telefoni. Inredningen utförs i smakfulla, diskreta material av hög kvalitet.

Är du intresserad? Vår lägenhetsutryrning hanteras av Boplats Syd som du når på www.boplatssyd.se, 010-20 22 500 eller genom att besöka dem på Stortorget 8 i Malmö.

Hyreslägenheterna uppförs och förvaltas av Torghusen i Bara AB som ägs gemensamt av Peab och Volito Fastigheter.

Nyproduktion hyresrätter

Inga nya projekt just nu. Visa hela texten >>

Inga nya projekt just nu.

Trygghetsboende

Vår fastighet på Torggatan 22, som stod klar sommaren 2015, består av 22 välplanerade hyresrätter. Lägenheterna hyrs ut som trygghetsboende, vikta för hushåll där minst en person fyllt sjuttio. Samtliga lägenheter är tvårummare på 55 eller 64 kvadratmeter. De mindre modellerna, där sovrummet är lite mindre, passar bra för en-personshushåll medan de lite större lägenheterna, som då har ett lite större sovrum, lämpar sig bäst för ett 2-personshushåll. Lägenheterna ligger lugnt och skyddat på plan 2-4, med or… Visa hela texten >>

Vår fastighet på Torggatan 22, som stod klar sommaren 2015, består av 22 välplanerade hyresrätter. Lägenheterna hyrs ut som trygghetsboende, vikta för hushåll där minst en person fyllt sjuttio. Samtliga lägenheter är tvårummare på 55 eller 64 kvadratmeter. De mindre modellerna, där sovrummet är lite mindre, passar bra för en-personshushåll medan de lite större lägenheterna, som då har ett lite större sovrum, lämpar sig bäst för ett 2-personshushåll. Lägenheterna ligger lugnt och skyddat på plan 2-4, med ortens nybyggda bibliotek samt en fotvårdsklinik på bottenplan.

Hyresrätterna är inredda i ljusa, neutrala färger med ytskikt och golv av hög kvalitet, som klinker och ekparkett och är byggda med utökad tillgänglighet. Köken är fullt utrustade med spis, ugn, kyl/frys. Spisen är försedd med spisvakt och det finns även inbyggd timer till kaffekokare. Badrummen är väl tilltagna och utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Duschhörna för ökad tillgänglighet. Platta trösklar och kombinerad klädkammare/förråd i lägenheten är annat som underlättar tillgängligheten. Internt nätverk för TV/Bredband/Telefoni.

Om du vill har du i fastigheten möjlighet att besöka boendets gemensamma mötesplats "Juvelen" på plan 2, med utrymme för både spontant umgänge och löpande aktiviteter. Svedala kommuns värdinnetjänst finns på plats för dig upp till 4 timmar per dag. Det arrangeras högläsning, filmvisning, sittgympa, bingo, frågesport och mycket, mycket mer. Ni som bor här är själva med och kan påverka vilka aktiviteter som ska arrangeras. Vid speciella högtider brukar det bli extra festligt i lokalen! Kommunen erbjuder även möjlighet att beställa ett mål mat om dagen och varför inte äta den här, tillsammans med dina grannar, vid ett vackert dukat bord.

Notera att denna typ av boende inte har någon vårdpersonal på plats, men givetvis kan du koppla kommunens gängse tjänster såsom hemtjänst, trygghetslarm etc. till ditt boende. Bostadsanpassning, utöver det som nämnts ovan, utförs via kommunens bostadsanpassningsenhet. Alltså precis som om du hade bott i en av våra vanliga hyresrätter.

I Nya Bara bor du lugnt och tryggt, nära sporthall, livsmedelsaffär, bank, frisör, vårdcentral, tandläkare, fotvård, bibliotek, pizzeria mm. Fr.o.m. sommaren hälsar vi även ett apotek välkommet till vår nya fastighet på Värbytorget! Bara har ett aktivt föreningsliv och många vallfärdar till ortens gröna omgivningar. Den högklassiga PGA-golfbanan och Torups bokskog är välkända attraktioner.

Är du intresserad av en Trygghetslägenhet? Vår lägenhetsuthyrning hanteras av Boplats Syd som du når via www.boplatssyd.se, 010-20 22 500 eller genom att besöka dem på Stortorget 8 i Malmö.

Fastigheten ägs och förvaltas av Torghusen i Bara AB som ägs gemensamt av Peab och Volito Fastigheter.

Välkommen till ett nytt, tryggare boende!

Nyproduktion bostadsrätter

Inga nya projekt just nu. Visa hela texten >>

 Inga nya projekt just nu.