I Nya Bara väntar ditt drömboende

Strax öster om Malmö hittar du det lilla samhället Bara, välkänt för sin fina boendemiljö och sina sagolika omgivningar. Här genomför Peab och Svedala kommun ett av Sveriges mest spännande projekt. Nya Bara blir ett komplett samhälle med hundratals nya, smakfulla bostäder och ett levande centrum. Läget är fenomenalt – här bor du lugnt och skönt med regionens viktigaste knutpunkter nära inpå!

Vision

Ombyggnaden av Bara har möjliggjorts genom ett nära samarbete mellan Peab och Svedala kommun. Efter en komplett redesign av stadsplanen föds här en av regionens mest attraktiva boplatser. Nya Bara förenar den lilla ortens trygghet och trivsamhet med storslagna naturupplevelser. Under en tioårsperiod görs parallella satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner, ny infrastruktur och spektakulära fritidsattraktioner. I trygga kvarter i Bara centrum och Bara söder samsa… Visa hela texten >>

Ombyggnaden av Bara har möjliggjorts genom ett nära samarbete mellan Peab och Svedala kommun. Efter en komplett redesign av stadsplanen föds här en av regionens mest attraktiva boplatser. Nya Bara förenar den lilla ortens trygghet och trivsamhet med storslagna naturupplevelser.

Under en tioårsperiod görs parallella satsningar på bostäder, en helt ny stadsbild, kommersiella lokaler, servicefunktioner, ny infrastruktur och spektakulära fritidsattraktioner. I trygga kvarter i Bara centrum och Bara söder samsas 1 000 nya hyresrätter, bostadsrätter och villor med härliga utemiljöer, butiker, service och platser för lek och fritid – det mesta inom gång- och cykelavstånd.

Ledord är mångfald och valfrihet. Bostäderna planeras med stor variation sett till storlek, utformning och upplåtelseform. Oavsett om du är enbo, sambo, gift, särbo eller generationsbo finns här garanterat en bostad du kommer att trivas i.

Första steget – en ny, levande stadskärna

I första skedet färdigställs den nya stadskärnan. Längs en ny, promenadvänlig butiksgata byggs ett stort antal moderna hyres- och bostadsrätter. Längs gatan finns också ett nyanlagt torg och ortens nyresta bibliotek. Strax intill hittar du den flexibla multisport- och aktivitetshallen Kuben, och ett nygjutet betongparadis för skateboardåkare i alla åldrar. Inom gångavstånd når du även boulebanor, lekplats, skolor, förskolor, vårdcentral och mycket mer.

I det fortsatta arbetet med visionen för Nya Bara växer alltfler närliggande områden fram. Fyra spektakulära höghus med exklusiva bostadsrätter sätter guldkant på den nya stadskärnan. De stora balkongerna blickar långväga ut över fälten, bland annat över de nya bostadsområdena på andra sidan landsvägen. Här planeras både bostadsrätter och villor, naturligt och lekfullt integrerade i omgivningarna.

Nära till allt du behöver

I Nya Bara bor du i nära anslutning till både knutpunkter och infrastruktur. Du har också nära till betydelsefulla institutioner som de stora universiteten i Malmö, Lund och Köpenhamn, den nya forskningsanläggningen ESS i Lund, flygplatser, båtterminaler och regionens alla företag och handelsplatser.

Med bil har du Malmös hela utbud inom räckhåll på 10 minuter. Du tar dig till Lund på 20 minuter och till både Sturup och Kastrup på under halvtimmen. Inom en timme hittar du till Österlens alla utflyktsmål eller de täta strövområdena i centrala och norra Skåne.

Allt du behöver i vardagen når du till fots eller med några tramp på cykel. Det går buss till och från omgivande orter och i visionerna för Nya Bara planeras även en spårbunden direktförbindelse till Malmö.

Bästa tänkbara service, vård och omsorg

Nya Bara är inte bara en behaglig boplats. Här blir livet komplett tack vare ett stort och varierat serviceutbud. I centrum finns en livsmedelsbutik, gym, hårvård, bibliotek, fastighetsmäklare, restaurang, fotvård, klädesbutik, apotek – och listan växer. Svedala kommun är välkänd för sitt fina utbud av vård, omsorg och skolor. I Bara finns vårdcentral, barnavårdscentral och tandläkare. Här finns också två väletablerade grundskolor och flera förskolor. Skolorna i kommunen tillhör Sveriges bästa med återkomm… Visa hela texten >>

Nya Bara är inte bara en behaglig boplats. Här blir livet komplett tack vare ett stort och varierat serviceutbud. I centrum finns en livsmedelsbutik, gym, hårvård, bibliotek, fastighetsmäklare, restaurang, fotvård, klädesbutik, apotek – och listan växer.

Svedala kommun är välkänd för sitt fina utbud av vård, omsorg och skolor. I Bara finns vårdcentral, barnavårdscentral och tandläkare. Här finns också två väletablerade grundskolor och flera förskolor. Skolorna i kommunen tillhör Sveriges bästa med återkommande goda omdömen och målsättningen inom kommunen är att skolorna långsiktigt ska ligga på topp tio i landet. Även kommunens trygghetsmätningar får toppbetyg och Socialstyrelsen har nyligen utsett kommunen till Sveriges bästa äldrevårdskommun.

Läge för en aktiv fritid

Du kan se fram emot ett rikt utbud av kultur- och idrottsmöjligheter med bland annat fotbollsplaner, ett välbesökt friluftsbad, biblioteket och multisporthallen ”Kuben”. Kuben är redan en mötesplats för aktiva i alla åldrar. Om du känner för en god match tar du väskan på axeln och joggar ner till den närbelägna tennisbanan. Eller packar klubborna i bilen och besöker någon av grannskapets alla golfbanor. Flera av dem tillhör Sveriges bästa. På bara några minuter når du till exempel Baras egna PGA-golfbana… Visa hela texten >>

Du kan se fram emot ett rikt utbud av kultur- och idrottsmöjligheter med bland annat fotbollsplaner, ett välbesökt friluftsbad, biblioteket och multisporthallen ”Kuben”. Kuben är redan en mötesplats för aktiva i alla åldrar. 

Om du känner för en god match tar du väskan på axeln och joggar ner till den närbelägna tennisbanan. Eller packar klubborna i bilen och besöker någon av grannskapets alla golfbanor. Flera av dem tillhör Sveriges bästa. På bara några minuter når du till exempel Baras egna PGA-golfbana. Här spelar du golf av yppersta internationella kvalitet – över 36 hål.

En ny lekplats, boulebana och skateboardpark är också på plats.